Gepost door: kwbbalen | maart 8, 2020

Dagtrip Charleroi

We gingen op zaterdag 7 maart 2020 met 40 KWB-ers op stadsafari naar Charleroi. Na een vlotte heenrit was er nog tijd voor een koffietje voor we in twee groepen met een Nederlandstalige gids de stad introkken. Al moeten we Nederlandstalig wel met ‘une broc de sel’ nemen, maar goede Vlamingen passen zich aan, zeker?

IMG_20200307_104033735_HDRTijdens de ene wandeling leerden we de klassieke bezienswaardigheden van de stad kennen en was er ook wat aandacht voor de stadsvernieuwing. Al bleven sommige van die ‘belangrijke gebouwen’ letterlijk gesloten voor de eerste groep, wat toch wel spijtig was. De tweede groep had meer geluk…

’s Middags was er een middagmaal gereserveerd in het 8-urenhuis. Ondanks de reservatie verliep dat wel een beetje chaotisch. Maar uiteindelijk kreeg iedereen toch wat te eten. Eind goed, (bijna) al goed… Typisch voor Wallonië?

IMG_20200307_150028570Bij de tweede wandeling trokken we de achterbuurten in en passeerden we langs de vervallen staalfabrieken en de mijnterrils. We kregen nog wat sociale geschiedenis en gratis (maar niet gratuite) maatschappijkritiek mee.

IMG_20200307_163944112Ondertussen hadden we er (veel) dorst van gekregen. Gelukkig sloten we de dag af met een bierproeverij in de microbrouwerij van de stad. Daarna bracht de bus ons weer veilig thuis. Al bij al was het een leerrijke dag, waarbij we Charleroi toch op een andere manier leerden kennen. Luister misschien ook nog eens naar het liedje van Tom Pintens: “In Charleroi“.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: