Gepost door: kwbbalen | februari 6, 2020

Daguitstap naar Charleroi, Le Pays Noir, op 7 maart 2020

Charleroi

Charleroi mag dan de reputatie van de lelijkste stad van het land hebben, ze is tegelijkertijd een van de meest fascinerende. De stad heeft een breed gamma aan wonderbaarlijke bezienswaardigheden in petto. Ga mee op stadssafari en ontdek de ‘ghost metro’ en de meest deprimerende straat van België of bezoek een authentieke verlaten metaalfabriek. Laat je verrassen door onbekende mysteries van de meest interessante postindustriële regio van Europa.

’s Middags voorzien we een heerlijke lunch om op adem te komen van al die verschillende indrukken. Nadien zetten we de ontdekkingstocht verder. Je zal tijdens de dag tussen de 6 en 8 kilometer wandelen. De beste manier om deze bijzondere stad te leren kennen.

Na de stadssafari bezoeken we de micro-brouwerij Du Pays Noir. Ze brouwen er op volledig ambachtelijke wijze La Blonde et La Brune du Pays Noir. Dit extra bezoek duurt 1 à 1.30 uur, inclusief een degustatie van de eigen bieren. De micro-brouwerij ligt in de omgeving van het station Charleroi-Zuid.

PRAKTISCH

De bus vertrekt op zaterdag 7 maart 2020 om 7.30 uur aan het PC in Balen om aan te komen aan het station van Charleroi-Zuid rond 10 uur. Daar begint het eerste deel van de stadssafari in het centrum van Charleroi. ’s Middags nemen we een warme lunch om daarna de safari verder te zetten met een bezoek aan een terril en de oude metaalfabriek. Het brouwerijbezoek gaat door van 16 tot 17 à 17.30 uur. Daarna brengt de bus ons terug naar Balen, waar we hopen aan te komen rond 20 uur.

INSCHRIJVEN

Leden betalen 50 euro per persoon, niet-leden 60 euro per persoon, all-in: busreis, stadssafari o.l.v. Nederlandstalige gids, eventuele metrotickets, dagschotel met één drankje, brouwerijbezoek mét degustatie.

Inschrijven bij je bestuurslid of online via deze link tegen 14 februari, samen met je overschrijving van het deelnamebedrag op rekening BE48 7875 0683 1427van KWB-Balen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: