Gepost door: kwbbalen | april 17, 2019

Er viel weer heel wat te beleven in Esch

Van vrijdag 12 april tot zondag 14 april 2019 gingen we weer met 68 goedgezinde KWB-leden op weekend naar de Jeugdherberg van Esch-sur-Alzette in het Groot Hertogdom Luxemburg. Niet om ons zwart geld te beleggen, maar om te wandelen, te leren en te genieten… 2019 04 13 Esch-sur-Alzette (1)

Hoog op de hoogoven

Op vrijdagnamiddag was er een gegidst bezoek aan de sinds eind vorige eeuw gesloten hoogoven en de ‘Stad van de wetenschappen’ in Belval, een gehucht van Esch-sur-Alzette zelf. 2019 04 12 Esch-sur-Alzette Belval (2)

Hier wordt werk gemaakt van de toekomst. De troosteloze omgeving wordt omgetoverd tot een nieuwe stad, met onder meer een Rockhal, een groot shoppingcenter en een aantal universitaire campussen. Een prachtig voorbeeld van stadsvernieuwing gekoppeld aan een indrukwekkend stuk industriële archeologie… Boeiend en leerrijk!

Stad of natuur?

Op zaterdag trok een deel van de groep met de trein naar Luxemburg-Stad en een ander deel maakte een dagwandeling met picknick in de natuur. 2019 04 13 Esch-sur-Alzette (75)

Deze groep volgde de Natura 2000-wandeling in het gebied van de Gaalgebierg (de berg waar in de Middeleeuwen de galgen opgesteld stonden), gecombineerd met het Natuurleerpad Ellergronn.

2019 04 13 Esch-sur-Alzette (65)

 

Na een klein ommetje (met excuses van de gids én de wandelkaart…) passeerden we onder meer langs de overblijfselen van enkele oude mijnen en het dierenpark.

Ontspanning

De mensen met kinderen bezochten onder meer het Nationaal Mijnmuseum in Rumelange en het Parc Merveilleux, een sprookjespark met onder meer exotische dieren in Bettembourg.

2019 04 13 Esch-sur-Alzette (34)

Sommigen hielden het bij de bar van de moderne Jeugdherberg, al was het bier hier wel iets té snel op… Anderen bezochten de winkelwandelstraat Rue de l’Alzette of één (of meer) van de cafeetjes en andere koffiehuisjes van Esch.

2019 04 13 Esch-sur-Alzette (99)

Wat zullen we drinken?

Op zaterdagavond was er onze traditionele kwis: voor elk wat wils, en vooral niet te moeilijk. Gezonde ontspanning…

Architectuur of natuur?

2019 04 14 Esch-sur-Alzette (13)Op zondagvoormiddag trokken nog enkele dapperen bij vriestemperaturen de natuur in, terwijl een ander deel van de groep de stad in trok voor een Architectuurwandeling van zo’n 5 kilometer, met aandacht voor monumenten en verschillende bouwstijlen, zoals Jugendstil, Art Déco en Moderniteit.

In de namiddag spoedden de meesten zich huiswaarts om de laatste spannende kilometers van Parijs-Roubaix mee te pikken. Mét Philippe Gilbert als terechte winnaar. Een klein groepje bezocht onderweg naar huis nog het Bastogne War Museum, een van de belangrijkste herdenkingsplaatsen van de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België.

2019 04 13 Esch-sur-Alzette (18)

Tevreden?

We maakten dit jaar geen echte groepsfoto, maar op bovenstaande foto zien we toch vooral tevreden gezichten. Meer foto’s vind je op onze fotopagina. Op naar de volgende activiteit: de dauwwandeling op 1 mei of de familiedag op 10 juni. Wij zijn er alvast klaar voor!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: