Gepost door: kwbbalen | februari 6, 2019

KWB Balen bezoekt het Europees Parlement

Op zaterdag 9 maart 2019 bezoeken we het Europees Parlement in Brussel, het hart van de Europese democratie. We vertrekken om 8 uur met de bus aan het Parochiecentrum en komen aan in Brussel rond 9.30 uur.

07_-brussels_placelux

We starten ons bezoek in ‘Station-Europa’, waar we een overzicht krijgen van alles wat er op het terrein van het Europees Parlement te verkennen valt. Daarna gaan we naar het ‘Parlementarium’. In de cafetaria kunnen we een tas koffie, thee, frisdrank of een hapje nemen aan democratische prijzen. Daarna dringen we met behulp van een draagbare multimediagids door tot het hart van het Europees Parlement en krijgen we uitleg over de geschiedenis van de Europese éénwording, het functioneren van het Europees Parlement en hoe de leden van het Parlement de uitdagingen van onze tijd aangaan.

We lunchen in het cafetaria. Voor 15 euro krijgen we soep, een lunchgerecht met drankje en een stukje cake als nagerecht. Wie de lunch wil, vermeldt dit bij de inschrijving, maar betaalt ter plaatse.

Na de middag brengen we een geleid bezoek aan het ‘Huis van de Europese geschiedenis’, waar we inzoomen op het verleden, heden en toekomst van Europa. Na dit bezoek is er nog tijd om de buurt rond het parlement met het Leopoldpark en de naaste omgeving te bezoeken. We vertrekken terug in Brussel rond 17.30 uur en zijn terug in Balen rond 19 uur.

Deelname kost 10 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden, zonder lunch. Dit bezoek is zeker ook interessant voor kinderen en/of kleinkinderen!

Meer info over deze uitstap en inschrijven, ten laatste op woensdag 20 februari 2019 via mail: erik.hens@telenet.be, of tel. 0487 64 03 95. Stort tegelijk het verschuldigde bedrag voor de busreis op rekening BE48 7875 0683 1427 van KWB-Balen.

Bijkomende info over het bezoek: http://www.europarl.europa.eu/visiting/resource/static/files/european_parliament_visitors_guide_nl.pdf


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: