Gepost door: kwbbalen | mei 3, 2018

Met de vroege vogels van KWB-Balen op stap

Elk jaar opnieuw is 1 mei, het Feest van de Arbeid, een hoogdag voor de vroege vogels van KWB-Balen. Die dag is uitslapen uitgesloten en heeft de ochtendstond goud in de mond.

IMG_1702

Ook nu weer waren we talrijk aanwezig om de natuur te zien ontwaken. Met zo’n 40 tweevoeters en 1 viervoeter was de opkomst wederom een succes te noemen. Rond de klok van zes gingen we op pad voor een tocht van om en bij de 1.000.000 centimeter, vakkundig uitgestippeld door onze goeie vriend Frank. Deze dauwwandeling stuurde ons door de bossen van Olmen, Ham en Heppen. De weergoden stonden aan onze kant en dat zorgde voor een glimlach op de gezichten van de sportievelingen.

We vertrokken met zijn allen aan de Vuvuzela in Ham om daar ongeveer 8100 seconden later terug neer te strijken. Onderweg genoten we van de prachtige natuur en hoopten we wat wild te spotten. Het bleef echter rustig en buiten een verdwaalde eend wilde het wild zich niet gewillig laten zien. Castor trok het zich niet aan en baande zich letterlijk een weg door de plassen die als hindernissen op onze weg tevoorschijn kwamen.

De fit-o-meter aan het zwembad van Heppen lieten we voor wat het was en we stapten flink verder. Het wandeltempo lag goed hoog en dat zorgde ervoor dat we via smalle en brede paadjes én over een houten brugje over moerassig gebied in no-time bij de grot van Lourdes stonden. Achter het altaar poseerde onze goedlachse kassier Jef alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. De pastoor van Balen mag gaan vrezen voor zijn functie.

Terug aan de Vuvuzela liet Frank zich van zijn romantische kant zien en trakteerde hij de wandelaars op aardbeien met chocolade en cava. Na deze culinaire verrassing stormden we als hongerige leeuwen af op het uitgebreide ontbijtbuffet om de innerlijke mens te versterken. Met een rond buikje mochten we terugkijken op een geslaagde wandeling en kijken we alvast uit naar de editie van 2019.

Meer foto’s zijn te vinden op onze fotopagina!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: