Gepost door: kwbbalen | april 11, 2017

kwb Balen wandelt en fietst meer dan 3000 km

KWB-Balen is pas terug van haar jaarlijks gezinsweekend. Dit jaar in het Nederlands Limburgse Heuvelland, vlak bij het Drielandenpunt.

2017 KWB Epen

Op vrijdagvoormiddag 7 april 2017 maakten we een wandeling van 10 km. in de buurt van het Fort van Eben-Emael. Daarna schoven we aan voor een lekkere broodmaaltijd in Brasserie Loverix. In de namiddag volgden we een geleid bezoek aan het Fort. Wat daar op enkele uren tijd aan het begin van Wereldoorlog II gebeurde, is ongelooflijk… maar waar. Zowat alles wat mis kon lopen, liep mis op die 10de mei van 1940, en zo viel het grootse Fort van België in een kwartier tijd in handen van de Duitsers.

Na het bezoek aan het Fort genoten we nog van een lekker pintje op het terras van de Loverix om daarna via de Voerstreek naar Nederland te rijden. We namen voor een weekendje onze intrek in driesterrenhotel Berg en Dal in Epen. We werden er gastvrij én culinair verwend. En ’s avonds deden we nog een pillampentocht van een kleine 4 km.

Het grootste deel van onze groep koos op zaterdag 8 april voor een dagwandeling van 20 of 12 km, een kleinere groep voor een halve dagwandeling van een 7-tal km. Een paar fietsers trokken erop uit langs enkele Limburgse kastelen, enkele dapperen reden een stukje van de Amstel Gold Race, met de onvermijdelijke Cauberg. En het is er nergens vlak, niet voor de wandelaars en niet voor de fietsers. Er werden heel wat hoogtemeters gedaan door een prachtige lentelandschap met frisgroene blaadjes en kleurrijke bloesems aan de fruitbomen. De zaterdag werd afgesloten met de traditionele kwis.

Op zondagvoormiddag 9 april deden we nog een kleine wandeling van zo’n 6-tal km. En ’s middags was er een laatste broodjesmaaltijd voor iedereen terug richting Balen vertrok. Want de meesten wilden de laatste km. van de laatste Parijs-Roubaix van Tom Boonen niet missen…

Omdat het een driesterrenweekend was, daagde het bestuur de 68 deelnemers uit om elke dag via een opdracht een ster te verdienen. De eerste dag moest een stapel schoenen van anderhalve meter gemaakt worden. Een koud kunstje, zo bleek. Op dag twee moesten twee groepen van 20 deelnemers samengesteld worden, waarvan het totale gewicht ongeveer overeen kwam. Er mocht een verschil zijn van 20 kg. Daar werd het even spannend. Het verschil was 17 kg. Daarmee was de tweede ster binnen. De derde uitdaging was om samen meer dan 1000 km. te wandelen. En dankzij het mooie weer en de sportieve deelnemers werd dit aantal ruim overtroffen. Samen kwamen we aan meer dan 1900 wandelkilometers. Tel daarbij nog zo’n 1200 fietskilometer en we geraken samen aan meer dan 3000 km.

Proficiat aan alle deelnemers!

En als tegenprestatie mocht de groep bepalen naar waar we in 2018 op weekend gaan. De groep koos voor Reigersnest in Koksijde aan Zee. Het bestuur legde meteen locatie en data vast, nl. van vrijdag 13 tot zondag 15 april 2018. Schrijf het nu reeds in je agenda.

En misschien ben jij er dan ook weer bij?

Advertenties

Categorieën

%d bloggers liken dit: